Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder 2024
Nyheder

Indsatser 2023: Læs Folkekirkens Grønne Omstillings årsrapport

I 2023 har Folkekirkens Grønne Omstilling kunnet bygge videre på et solidt fundament fra arbejdets indledende fase året før. Det står klart, at engagementet og interessen for den grønne omstilling i kirken fortsat er stort. Tilsvarende er der et enormt behov for og efterspørgsel på viden om, hvor og hvordan man lokalt kan prioritere sine indsatser.

 

Oplysning, vejledning, prioritering. I Folkekirkens Grønne Omstilling har det forgangne år i høj grad haft fokus på det. For hvor begynder man, hvor er de lavthængende frugter og de største gevinster? Hvad kræver mere viden og planlægning, før det kan føres ud i livet? Det er nogle af de spørgsmål, Folkekirkens Grønne Omstilling søger at besvare ved at skaffe viden og stille materialer og værktøjer til rådighed for de lokale aktører.

Det har blandt andet mundet ud i et omfattende arbejde med folkekirkens jorder, udviklingen af et digitalt GIS-værktøj åbent for offentligheden, igangsættelse af en landsdækkende kortlægning af folkekirkens klimaregnskab og biodiversitet foruden afholdelse af en række temaaftener i seks af landets stifter, otte webinarer samt medvirken i flere podcasts og radioudsendelser. 

Der er fortsat nok at tage fat på, og Folkekirkens Grønne Omstilling fortsætter for fuld styrke arbejdet mod realisering af målsætningerne. 

Derudover rejser det store spørgsmål sig her halvvejs i projektperioden: Hvordan ser folkekirkens grønne omstilling ud fremover, hvad skal den indeholde, hvordan kommer arbejdet flest til gavn? Og ikke mindst: Hvordan kan grøn omstilling blive til grøn indstilling?

Fra De næste skridt, side 35