Fortsæt til hovedindholdet
Materialer fra webinarer
Lancering af interaktivt kort over folkekirkens arealer

Lancering af interaktivt kort over folkekirkens arealer

Se webinaret her


Om webinaret

Optagelse direkte fra lanceringseventet i Kirkeministeriet med taler fra kirkeminister Louise Schack Elholm, biskop og styregruppeformand Henrik Stubkjær samt fageksperter inden for forskellige jordanvendelsesområder:

  • Sven Hermansen, chefkonsulent i Innovationscenter for Økologisk Landbrug
  • Tanja Blindbæk Olsen, erhvervspolitisk chef i Dansk Skovforening
  • Marc Overgaard Hansen, projektleder i Naturstyrelsen
  • Anders Engelbrecht Storgaard, konsulent for vedvarende energi, Green Power Denmark 

Om værktøjet

Det nye værktøj er et interaktivt kort, hvor alle – både menighedsrådene, der forvalter de lokale jordlodder, og naboer, kommuner, leverandører af arealforvaltningsalternativer og andre – kan se, hvor folkekirkens jorder er, hvordan de drives i dag og med forskellige GIS-lag få indsigt i lokale muligheder og begrænsninger for miljø- og klimavenlig arealanvendelse. Kortet hjælper til, at vi sammen kan anvende folkekirkens jorder på en måde, så vi reducerer CO2-udledningen og forøger biodiversiteten i Danmark. 

Lanceringen af kortet markerer et nybrud. Det er første gang, data om folkekirkens jorder samles i én fælles oversigt med deres nuværende driftsform og tilmed gøres offentligt tilgængeligt for både folkekirkens aktører og for alle andre interesserede. Se webinaroptagelsen og bliv meget klogere på, hvilke muligheder du har med kortet. Du har mulighed for at springe frem og tilbage, hvis der er specifikke emner, du er interesseret i.