Fortsæt til hovedindholdet
Materialer fra webinarer
Ladestandere

Webinar 2: 
Ladestandere

Se webinar:

Webinar med Peter Lind, provst i Middelfart Provsti, chefkonsulent Sanne Fonnesbæk fra Fyens stift og e-mobilitetsekspert Maja Sig Vestergaard fra Rambøll. 

Arrangører: Provstierne i Fyens Stift, stifternes byggegruppe, Landsforeningen af Menighedsråd og Folkekirkens Grønne Omstilling. 
 

Download præsentationer fra webinaret:


Om webinaret


Ladestanderbekendtgørelsen - Hvem, hvad, hvor?
- Aktuelle erfaringer og indsigter fra provstierne i Fyens stift.

Bestemmelserne fra den såkaldte ladestanderbekendtgørelse betyder, at der skal etableres ladestandere ved en række af folkekirkens bygninger. 
Det gælder nærmere betegnet de parkeringspladser, der har plads til 20 biler eller mere. Kravet gælder fra 1. januar 2025. 

I Fyens Stift er provstiudvalgene gået sammen om at lade konsulentfirmaet Rambøll undersøge, hvor meget der skal gøres ved folkekirkens bygninger i stiftet for at opfylde bekendtgørelsens krav. En del af den opgave er også at nå frem til et svar på, hvordan det skal gribes an i forhold til de mange særlige hensyn, der gælder ved især kirkebygninger.

 

På onlinemødet fortæller provst i Middelfart Peter Lind, chefkonsulent Sanne Fonnesbæk fra Fyens stift og e-mobilitetsekspert Maja Sig Vestergaard fra Rambøll om deres erfaringer med projektet. 

Stifternes byggegruppe bidrager også med rådgivning og opmærksomhedspunkter.
 

Arrangementet er et samarbejde mellem provstierne i Fyens Stift, stifternes byggegruppe, Landsforeningen af Menighedsråd og Folkekirkens Grønne Omstilling.