Fortsæt til hovedindholdet

Folkekirkens klimaaftryk og biodiversitet på kirkegårdene

Materialer fra webinaret
onsdag 17/04 2024
WEBINAR

Folkekirkens klimaaftryk og biodiversitet på kirkegårdene

Onsdag d. 17 April 2024: Folkekirkens klimaaftryk og biodiversitet på kirkegårdene Den store landsdækkende undersøgelse af folkekirkens klimaaftryk og biodiversitet på kirkegårdene, der blev gennemført i 2023, er afsluttet. På webinaret medvirker biskop Peter Birch, som er formand for Folkekirkens Grønne Omstilling. Thomas Løvholt fra Provice, som har udført undersøgelsen og klimaregnskabet, præsenterer de vigtigste resultater og de centrale anbefalinger, der følger deraf. Hvad kan man som menighedsråd gøre, hvis man ønsker at bidrage med lavere klimaaftryk og højere biodiversitet? Thomas giver også en introduktion til detnye digitale dashboard med information om folkekirkens klimaaftryk og biodiversitet på både stifts-, provsti- og sogneniveau.

Indhold: 

  • Introduktion v. biskop Peter Birch
  • Præsentation af resultater og anbefalinger v. Provice
  • Præsentation af dashboardet, et nyt værktøj til arbejdet med grøn omstilling

 

> Download Provices præsentation

> Find pixi-rapport, dashboard og øvrige materialer

Onsdag d. 17. april 2024

Hvordan ser folkekirkens klimaregnskab ud? Hvad er kilde til de største CO2-udledninger i folkekirken, og hvor skal vi lægge kræfterne for at reducere folkekirkens klimaaftryk med størst effekt?

Den store landsdækkende undersøgelse af folkekirkens klimaaftryk og biodiversitet på kirkegårdene, der blev gennemført i 2023, er afsluttet. 

På webinaret medvirker biskop Peter Birch, som er formand for Folkekirkens Grønne Omstilling. Thomas Løvholt fra Provice, som har udført undersøgelsen og klimaregnskabet, præsenterer de vigtigste resultater og de centrale anbefalinger, der følger deraf. Hvad kan man som menighedsråd gøre, hvis man ønsker at bidrage med lavere klimaaftryk og højere biodiversitet?

Thomas giver også en introduktion til det nye digitale dashboard med information om folkekirkens klimaaftryk og biodiversitet på både stifts-, provsti- og sogneniveau.